Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Μια ιστορία για τη φιλία!

Είναι η ιστορία δύο φίλων που περπατούν στην έρημο. Κάποια στιγμή τσακώθηκαν και ο ένας από τους δύο έδωσε ένα χαστούκι στον άλλο. Αυτός ο τελευταίος, πονεμένος, αλλά χωρίς να πει τίποτα, έγραψε στην άμμο:
- ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ.
Συνέχισαν να περπατούν μέχρι που βρήκαν μια όαση, όπου αποφάσισαν να κάνουν μπάνιο. Αλλά αυτός που είχε φάει το χαστούκι παραλίγο να πνιγεί και ο φίλος του τον έσωσε. Όταν συνήλθε, έγραψε πάνω σε μια πέτρα:
- ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ.
Αυτός που τον είχε χαστουκίσει και στη συνέχεια του έσωσε τη ζωή, τον ρώτησε :- Όταν σε χτύπησα, έγραψες πάνω στην άμμο και τώρα έγραψες πάνω στην πέτρα. Γιατί; Ο άλλος φίλος απάντησε : «Όταν κάποιος μας πληγώνει, πρέπει να το γράφουμε στην άμμο όπου οι άνεμοι της συγνώμης μπορούν να το σβήσουν. Αλλά όταν κάποιος κάνει κάτι καλό για μας, πρέπει να το χαράζουμε στην πέτρα, όπου κανένας άνεμος δεν μπορεί να το σβήσει».

Απόψεις...συναισθήματα...

Αυτό το θέμα μου προκαλεί θαυμασμό αλλά και συγκίνηση. Η φιλία είναι να συνεργάζεσαι με το φίλο σου στα καλά αλλά και στα κακά που συμβαίνουν. Τις κακές πράξεις τις γράφουμε στην άμμο για τις παίρνει ο άνεμος και να τις ξεχνάμε εύκολα. Τις καλές τις χαράζουμε στην πέτρα για να τις θυμόμαστε πάντα.
Νίκος Ρ. ΣΤ2

Όταν κάποιος μας πληγώνει πρέπει να τον συγχωρούμε γιατί όσο δυνατό μπορεί να είναι ένα χαστούκι δεν μπορεί να χωρίσει μια φιλία. Η φιλία δίνει δύναμη κάνει τους ανθρώπους να δένονται περισσότερο, του κάνει να σκέφτονται πως τα δύσκολα εμπόδια ξεπερνιούνται, ότι τίποτε δεν μπορεί να τους χωρίσει, ότι από τα λάθη τους μαθαίνουν και ότι η ζωή έτσι κυλά με εμπόδια αλλά και ευκολίες.
Εύα Κ. ΣΤ1

Όταν διάβασα την ιστορία ένιωσα χαρά αλλά και λύπη.
Πρέπει να φέρεσαι με καλό τρόπο στο φίλο σου γιατί η φιλία είναι ιερή. Χωρίς τους φίλους δεν μπορείς να διασκεδάσεις αλλά ούτε αυτοί χωρίς εσένα. Ακόμη και αν σε πληγώσουν δεν το κάνουν επίτηδες. Αν σε κάνουν χαρούμενο θα το θυμάσαι για όλη σου τη ζωή.
Αλεξάνδρα Ε1

Αυτή η ιστορία μου δημιούργησε συναισθήματα συγκίνησης. Στο τέλος καταλαβαίνεις πως πρέπει να είναι μια καλή φιλία.
Χάρης Μ. Ε1

Εμένα μου δημιούργησε ευχάριστα συναισθήματα γιατί μια αληθινή φιλία δεν πρέπει να χωρίζεται από μικροτσακωμούς.
Άγγελος Μ. Ε1

Νομίζω πως το τέλος είναι πολύ συγκινητικό και έξυπνο. Ένας φίλος σκέφτηκε να δείξει πως εκείνος δεν κρατούσε κακία για την ασεβή χειρονομία που έκανε ο φίλος του αλλά μόνο αγάπη και ευγνωμοσύνη που τον έσωσε. Το χαστούκι ήταν μια χειρονομία της στιγμής, μια απερισκεψία. Ο καθένας μπορεί να συγχωρήσει τον άλλο κρατώντας μόνο την αγάπη.
Μαγδαλένα Λ. Ε1

Η φιλία είναι αγάπη παντοτινή,δεν την βρίσκεις τόσο τυχαία, όσο νομίζεις.
Είναι ένα σημάδι στο δρόμο της ζωή σου.
Σου λέει να πας εκεί όπου θα διαλέξει αυτή
και καθώς θα περπατάς θα βρείς τον φίλο σου θα γνωριστείτε,θα νιώσετε εμπιστοσύνη ο ένας τον άλλο και θα γίνετε φίλοι αχώριστοι.
Αυτή είναι η φιλία γιαυτό φρόντισε να μην την καταστρέψεις.
ΧΡΥΣΑ Ε'1

2 σχόλια:

  1. HTANE ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΜΑΡΙΟΣ ΖΛΑ.ΣΤ'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιστορία αυτή είναι πολύ συγκινητική. Μας δείχνει ότι η φιλία είναι μοναδική και ξεχωριστή και ότι κάποιες φορές μπορεί να μαλώσεις με το φίλο σου και μετά να τον συγχωρήσεις.Αυτό, όμως, μετά από λίγο καιρό, θα το ξεχάσεις, ενώ κάθε χαρούμενη στιγμή που θα σου "χαρίσει" ο φίλος σου θα τη θυμάσαι για όλη σου τη ζωή.

    Όλγα - Μαρία Στ. ΣΤ'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή