Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Online παιχνίδια

 Online παιχνίδια για το CGI βίντεο "The Red Kite" ["Ο κόκκινος χαρταετός"] Δημιουργός δραστηριοτήτων: Τάνια Μάνεση

1821-2021: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

5/3/1821: Ο Δημήτριος Μάκρης με ενέδρα σκότωσε την τουρκική φρουρά που μετέφερε τις εισπράξεις του φόρου των υπηκόων στην Κωνσταντινούπολη και κατόρθωσε να κατασχέσει τα χρήματα. Η επίθεση έλαβε χώρα στη θέση Σκάλα του Μαυρομάτη κοντά στην Ναύπακτο.

Την ίδια ημέρα ο Σουλτάνος Μαχμούτ Β έπειτα από επιστολή του Χουρσίτ Πασά σχετικά με τις ύποπτες κινήσεις των Ελλήνων στον Μοριά, αποφάσισε να δράσει με μυστικότητα στέλνοντας μικρό στόλο τεσσάρων πλοίων να περιπολούν τις ακτές της Μάνης.
5/3/1822: Το Βουλευτικό και το Εκτελεστικό αποφάσισαν την κοπή αργυρών μεταλλίων με σκοπό την απονομή τους ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στα μέλη της Α Εθνοσυνέλευσης.
5/3/1825: 7.400 Αιγύπτιοι αποβιβάστηκαν στην Μεθώνη για να ενισχύσουν την προσπάθεια του Ιμπραήμ να καταπνίξει την Επανάσταση.
5/3/1826: Ο Αρμοστής των Ιονίων Νήσων έφτασε στο Μεσολόγγι με σκοπό να επιφέρει συμβιβασμό μεταξύ πολιορκητών και πολιορκημένων.
Την ίδια ημέρα ο Κάρολος Φαβιέρος επιτέθηκε εναντίον του φρουρίου της Καρύστου.
5/3/1827: Ο Λόρδος Κόχραν έφτασε στον Πόρο.
5/3/1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας έγραψε από τον Πόρο στον Δημήτριο Υψηλάντη για την ρύπανση των χωραφιών στα οποία είχε δώσει εντολή να σπαρθούν πατάτες.
Την ίδια ημέρα ο Φαβιέρος αναγκάστηκε να εκκενώσει τη Χίο.
5/3/1829: Οι τούρκοι της Βόνιτσας, μετά από πολύμηνο και στενό αποκλεισμό τους, παρέδωσαν στις Ελληνικές δυνάμεις το φρούριο της πόλεως και κατέφυγαν στην Πρέβεζα.