Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Πως δημιουργώ τάξη στην e-me


Τηλεδιασκέψεις - Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Συνάδελφοι, ακολουθήστε προσεκτικά όσα αναλυτικά εμπεριέχονται στο βίντεο που ακολουθεί – Επιγραμματικά:

Ίσως χρειαστείτε Απόδοση Δικαιωμάτων Εκπαιδευτή στην Τηλεκπαίδευση με υποβολή αιτήματος. Όταν λάβετε την απάντηση από το Helpdesk, τότε είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε ως εξής:

Με τον κωδικό σας από το ΠΣΔ εισέρχεστε στο sch.gr και ανοίγει το μενού
Επιλέγετε την Ηλεκτρονική Τάξη
Δημιουργία νέου μαθήματος στο περιβάλλον Χαρτοφυλάκιο Χρήστη
Ορίζετε την σχολική μονάδα πχ 8ο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης
Δίνετε τον τίτλο και μια σύντομη περιγραφή μαθήματος πληκτρολογώντας
Μάθημα με ενότητες
Ανοιχτό μάθημα (στην πρόσβαση για τους μαθητές σας)
Δημιουργία μαθήματος στο πράσινο πλαίσιο κάτω στη σελίδα.
Πατήστε μετά Είσοδος
Ανοίγει το περιβάλλον του μαθήματος που φτιάξατε
Αριστερά υπάρχουν σε καρτέλες διάφορα εργαλεία
Επιλέγετε ό,τι θέλετε για το μάθημα και πατάτε Υποβολή
Από αυτό το σημείο και μετά επιλέγετε αποθηκευμένα δικά σας κείμενα, συνδέσεις στο διαδίκτυο πχ emathima κλπ και τέλος πατάτε Ανέβασμα
Βίντεο ανεβαίνουν με δεξί κλικ αντιγραφή συνδέσμου, επιστρέφετε στο μάθημά σας και επιλέγετε προσθήκη συνδέσμου με κλικ, δίνετε έναν τίτλο και τέλος πατάτε το κουμπί Προσθήκη.
Όλα τα επιλεγμένα πλέον εμπεριέχονται στο μάθημα κι εκεί θα μπουν οι μαθητές σας, για να τα δουν.
Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς βήμα βήμα, για το πώς θα φτιάξετε τη δική σας Ηλεκτρονική Τάξη, ώστε να ανεβάζετε τα μαθήματά σας για την τηλεκπαίδευση των μαθητών σας. Θα φτιάξετε την τάξη σας με βάση την ασύγχρονη εκπαίδευση, επειδή δεν απαιτείται η ταυτόχρονη συμμετοχή των μαθητών σας, ούτε να έχουν όλον τον εξοπλισμό πχ ηχεία, κάμερα ή γρήγορο οικιακό internet. Οι μαθητές σας μπορούν να εξασκηθούν όποια ώρα της ημέρας επιθυμούν και να εργαστούν στην πλατφόρμα που θα τους έχετε ετοιμάσει.

Η Ασύγχρονη Εκπαίδευση δεν απαιτεί την ταυτόχρονη συμμετοχή των μαθητών και των εισηγητών. Οι μαθητές δεν είναι ανάγκη να βρίσκονται συγκεντρωμένοι μαζί στον ίδιο χώρο ή την ίδια χρονική στιγμή. Αντίθετα, μπορούν να επιλέγουν μόνοι τους το προσωπικό τους εκπαιδευτικό χρονικό πλαίσιο και να συλλέγουν το εκπαιδευτικό υλικό σύμφωνα με αυτό. Η ασύγχρονη εκπαίδευση είναι περισσότερο ευέλικτη από την σύγχρονη. Στο είδος αυτό της εκπαίδευσης ανήκει η Αυτοδιδασκαλία, η Ημιαυτόνομη Εκπαίδευση και η Συνεργαζόμενη Εκπαίδευση.