Το 50% των θανάτων από ασθένειες, εξαρτάται ή τουλάχιστον σχετίζετε με την διατροφή.
Σήμερα είναι σαφές ότι οι διάφορες τροφικές ουσίες που καταναλώνουμε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, άλατα κ.ά.εμπλέκονται σε αντιδράσεις από τις οποίες εξαρτώνται οι ισορροπίες, διεργασίες αποτοξίνωσης και τελικά η συνολική κατάσταση υγείας και ευεξίας του οργανισμού μας.
Πιο συγκεκριμένα θεωρείται ότι η συγκέντρωση στον οργανισμό κάποιων τροφικών στοιχείων π.χ. φολικό οξύ, νιασίνη, βιταμίνες Β12 και Ε κ.ά. αποτελούν ασπίδα προστασίας για την ακεραιότητα του DNA μας.
Ενώ τρία τουλάχιστον ιχνοστοιχεία που περιέχονται σε κάποιες τροφές, ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, βιοτίνη, ίσως σε μεγάλες συγκεντρώσεις να διευκολύνουν τη συχνότητα των γονιδιακών βλαβών.
Σχετικά με τις διαιτολογικές μας συνήθειες προκύπτει ένα εύλογο αλλά βασανιστικό ερώτημα:
μέχρι που φτάνει η επιρροή και η εξουσία των γονιδίων και που αρχίζει η επιρροή του περιβάλλοντος.
Με άλλα λόγια είμαστε ότι τρώμε ή τρώμε ότι είμαστε; ΄Αρθρο του Σπύρου Μανουσέλη
Εσείς τι λέτε; Γράψτε τις απόψεις σας.