Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Το βίντεο με τίτλο η Ελλάδα από ψηλά είχε αρκετά αξιοθέατα από την χώρα μας όπως εικόνες από νησιά, μοναστήρια, μνημεία από την αρχαία Ελλάδα και μου άρεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ήταν τραβηγμένο με την κάμερα από διάφορες οπτικές γωνίες.
Είδα πολλά μέρη που δεν τα είχα ξαναδεί και ήταν υπέροχα.
Αυτό με έκανε να εκτιμήσω ακόμη περισσότερο την πανέμορφη χώρα μου
Όλγα -Μαρία Στ. ΣΤ2

Το βίντεο που δείχνει την Ελλάδα από ψηλά έχει πάρα πολύ ωραία μέρη της χώρας μου, όπως νησιά, ναούς, μνημεία κ.ά. Επίσης είναι ελκυστικό για τους τουρίστες να το δουν και να επισκεφτούν την χώρα μας.
Είδα μέρη της Ελλάδος τα οποία δε ήξερα και είναι πάρα πολύ όμορφα.
Διονυσία Κουτ.ΣΤ2

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στην δεξιά μεριά της σελίδας μας υπάρχουν τρία βίντεο για το περιβάλλον.
Τα βίντεο αυτά είναι πολύ σημαντικά ώστε όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδος να μάθουν τρόπους για την προστασία του περιβάλλοντος.
Επίσης έμαθα για τα ζώα υπό εξαφάνιση και πως να τα προστατεύσουμε. Έχουν ωραίες εικόνες που μπορεί να τραβήξουν το ενδιαφέρον ακόμη και των μικρών παιδιών.
Διονυσία Κουτ.
Έμαθα πολλά πράγματα για το περιβάλλον που δεν τα γνώριζα καθώς και τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος. Μου άρεσαν πολύ οι εικόνες.
Δείχνει ένα μέρος από το κόκκινο βιβλίο που έχει τα απειλούμενα είδη της Ελλάδος. Ανησύχησα και στεναχωρήθηκα που τόσα ζώα απειλούνται και κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Από τα βίντεο αυτά παίρνεις ηθικά διδάγματα για το περιβάλλον.
Όλγα-Μαρία Στ.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΘΕΑΜΑ


Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα του εθνικού πάρκου Yosemite των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η μοναδική αυτή θέαση του καταρράκτη οφείλεται στην αντανάκλαση του ηλιακού φωτός, όταν αυτό χτυπά τον καταρράκτη με συγκεκριμένη κλίση. Είναι αρκετά σπάνιο καθώς μπορεί να παρατηρηθεί μόνο για ένα διάστημα 2 εβδομάδων στα τέλη Φεβρουαρίου.

Για να απαθανατίσουν αυτές τις ειδυλλιακές εικόνες οι φωτογράφοι πρέπει να είναι υπομονετικοί καθώς συχνά πρέπει να προσπαθούν για χρόνια για να παρατηρήσουν το φαινόμενο. Ο λόγος είναι ότι χρειάζεται να συμπέσουν δύο φυσικά φαινόμενα την ίδια χρονική στιγμή και επιπλέον τύχη.
Αρχικά πρέπει να υφίσταται ο καταρράκτης, καθώς το νερό του δημιουργείται από το λιώσιμο του χιονιού στην κορυφή του βουνού. Το χιόνι λιώνει κυρίως κατά τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπάρχει αρκετό χιόνι και επομένως νερό το Φεβρουάριο.

Επίσης o ήλιος θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ουρανού ώστε το φώς να πέφτει στο νερό με τη σωστή γωνία. Αυτό συμβαίνει μόνο κατά τo σούρουπο το Φεβρουάριο.

Τέλος θα πρέπει να μην υπάρχουν σύννεφα ή άλλο εμπόδιο στον ήλιο. Κάποιοι ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να απολαύσουμε τις φωτογραφίες τους.