Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Σκέψεις…….για την εφηβεία


1)Έχω πολλές φίλες και γενικά είμαι κοινωνική.
Τώρα τελευταία έχω αλλάξει όχι μόνο εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Νευριάζω πολύ και εύκολα και συνήθως ξεσπάω στον αδελφό μου. Μετανιώνω όμως γρήγορα.
Είμαι επίμονη και δεν μου αρέσει να μου υψώνουν την φωνή.
Η εμφάνιση μου έχει αλλάξει, έχουν παχύνει διάφορα σημεία του σώματος μου και το πρόσωπο μου έχει στρογγυλέψει. Γενικά δεν μου αρέσει η εμφάνιση μου. Καταλαβαίνω πως μεγαλώνω και μπαίνω στην εφηβεία, αλλάζω μέσα μου, τα συναισθήματα, οι αντιδράσεις όλα οφείλονται σε αυτό.

2)Τώρα που μεγαλώνω αρχίζω να αλλάζω, η φωνή μου χοντραίνει, βγάζω τρίχες και ωριμάζω. Καταλαβαίνω περισσότερα πράγματα. Δεν με πειράζει που μεγαλώνω. Πάνω από όλα βάζω την οικογένεια μου

3)Έχω πολλές φίλες, μου αρέσει το διάβασμα, αγαπάω την οικογένεια μου και ειδικά τον αδελφό μου. Τώρα τελευταία εμφανίζω λίγα σπυράκια στο πρόσωπο και νευριάζω εύκολα. Ο αδελφός κάνει πολλές φορές χαζομάρες και αυτό με εκνευρίζει. Τα σημάδια της εφηβείας νομίζω ότι αρχίζουν να εμφανίζονται.

4) Πολλές φορές όταν μου λέει η μαμά μου να κάνω κάτι αντιδρώ αλλά μετά από λίγα λεπτά το σκέφτομαι καλά και διαπιστώνω ότι έχω άδικο. Τις περισσότερες φορές νιώθω αμήχανα και άλλες ξεσπάω σε όποιον βρω! Όταν το σκέφτομαι μου φαίνεται λίγο περίεργο, αλά δεν είναι καθόλου!!

5) Η εφηβεία επιδρά σε όλους μας. Στη δική μου περίπτωση έχω προσέξει κάποιες αλλαγές στην συμπεριφορά μου αλλά και στο σώμα μου. Θυμώνω εύκολα Είμαι ντροπαλή. Νιώθω αμήχανα. Μερικές φορές βγαίνουν διάφορα σημάδια στο πρόσωπο και αυτό με ενοχλεί. Είναι φυσιολογικό αυτό και το καταλαβαίνω. Η εφηβεία ήρθε και μου χτύπησε την πόρτα.

6) Νιώθω πολύ διαφορετικός. Η φωνή μου έχει βαρύνει. Βγάζω σπυράκια. Κάποιες φορές γίνομαι οξύθυμος. Του χρόνου θα πάω Γυμνάσιο θα βγάλω μούσι αλλά φοβάμαι να το ξυρίσω. Πιστέυω ότι ωριμάζω και όσο πιο πολύ μεγαλώνω τόσο καταλαβαίνω ορισμένα πράγματα

2 σχόλια:

  1. Η εφηβεία είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να γνωρίζουμε γιατί σε λίγο καιρό θα έρθουμε και εμείς σε αυτή τη θέση ήδη είμαστε στην προεφηβεία.

    Πέννυ Σάμ. ΣΤ'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εφηβεία είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά που αρχίζουν να μπαίνουν σ' αυτήν, όπως τα παιδιά της ηλικίας μου. Πρέπει να γνωρίζουμε για αυτό το στάδιο της ζωής μας, για να καταλάβουμε πότε θα μπούμε στην εφηβεία και να γνωρίζουμε τι θα αλλάξει στο σώμα, αλλά και στην ψυχή μας.

    Όλγα - Μαρία Στ. ΣΤ'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή