Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πάμε Θέατρο;


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΥΡΙΕ ΣΚΡΟΥΤΖ
Την Παραμονή των Χριστουγέννων, επιστρέφοντας σπίτι του, ένας τσιγκούνης στριμένος γέρος, θα δεχτεί την επίσκεψη τριών φαντασμάτων, τα οποία θα τον ταξιδέψουν στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, προσπαθώντας να τον κάνουν να δει την όμορφη πλευρά της ζωής και να αλλάξουν τη διαγραφόμενη πορεία του…
ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ
Ένα βασιλόπουλο βλέπει τη ζωγραφιά μιας βασιλοπούλας που κρατάει ένα γαλάζιο ρόδο, την ερωτεύεται και ξεκινάει να την βρει στα πέρατα του κόσμου. Στο ταξίδι, που είναι μακρύ και επικίνδυνο, τον συνοδεύει ο αδερφός του, νόθος γιος του βασιλιά, παιδί μια σκλάβας. Η βασιλοπούλα όμως δεν ερωτεύεται το βασιλόπουλο αλλά το "Σκλαβί" που ποτέ δε θα παραδεχτεί πως την αγάπησε.

Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν την παράσταση Καλά Χριστούγεννα Κύριε Σκρούτζ.
Οι μαθητές της Γ και Ε τάξης την παράσταση Το Σκλαβί.

3 σχόλια:

  1. Σήμερα παρακολουθήσαμε μια καταπληκτική παράσταση στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, «Το Σκλαβί».
    Το θέμα της παράστασης αρχικά φαινόταν συνηθισμένο αλλά τελικά φάνηκε ότι είχε μεγάλη φαντασία, περιπέτεια και εκπλήξεις. Με λίγα λόγια η υπόθεση του θεατρικού έργου είναι ότι το βασιλόπουλου μαζί με τον αδελφό του, το Σκλαβί που ήταν γεννημένος από μια υπηρέτρια και το βασιλιά, ξεκινούν να βρουν μια πεντάμορφη, την «πιο Όμορφη του κόσμου» που είχε κλέψει την καρδιά του βασιλόπουλου. Τα δύο αδέλφια μετά από πολλές περιπέτειες τη βρίσκουν αλλά τότε συμβαίνουν αναπάντεχα γεγονότα. Στο τέλος το αρχοντόπουλο παντρεύεται την αγαπημένη του και το Σκλαβί την ξαδέρφη της.
    Τα υπόλοιπα στοιχεία της παράστασης όπως τα σκηνικά ήταν εντυπωσιακά και πρωτότυπα. Αλλά και ο φωτισμός ήταν πολύ πετυχημένος. Τα κοστούμια δεν ήταν ιδιαίτερα όμορφα, αλλά είχαν και αυτά τη χάρη τους. Οι ηθοποιοί απέδωσαν πολύ καλά, κατάφεραν να ζωντανέψουν την παράσταση.
    Θα ήθελα να ξανανεβούν τέτοιες πετυχημένες παραστάσεις όπως αυτή που παρακολούθησα στην Θεσσαλονίκη.
    Μαγδαλένα Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ Σήμερα εγώ και η τάξη μου πήγαμε στο θέατρο και παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση << ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ>>. ΤΟ ΣΚΛΑΒΊ ήταν μία πολύ όμορφη θεατρική παράσταση . Είχε δράση, αγάπη , λύπη και πολλές εκπλήξεις. Το Σκλαβί μιλούσε για ένα βασιλόπουλο που είχε δει από ένα όμορφο πίνακα ζωγραφικής μια πανέμορφη κοπέλα που κρατούσε ένα μπλέ τριαντάφυλλο . Αυτός όταν είδε την κοπέλα αρρώστησε βαριά γιατί την ερωτεύτηκε. Τότε ο αδερφός του το Σκλαβί, που είχε αυτό το όνομα γιατί ήταν ο γιος της σκλάβας και είχε πατέρα του τον Βασιλιά δεν άντεχε να βλέπει έτσι τον αδερφό του και αποφάσισε να τον βοηθήσει. Μαζί με τον αδερφό του ξεκίνησαν για να βρούνε την κοπέλα. Στο τέλος το βασιλόπουλο βρήκε την αγαπημένη του και την παντρεύτηκε και ο αδερφός του το Σκλαβί παντρεύτηκε την ξαδέρφη της . Το Σκλαβί αν και είχε αγαπήσει την κοπέλα δεν μίλησε για αυτό γιατί την αγαπούσε και ο αδερφός του και ένοιωθε πώς έπρεπε να τον βοηθήσει. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η μεγάλη αγάπη που είχε το το Σκλαβί για τον αδερφό του και την γενναιότητα που έδειξε για να τον βοηθήσει. Επίσης μου έκαναν εντύπωση τα ρούχα που φορούσαν οι ηθοποιοί αλλά και το πόσο ζωντανά και καταπληκτικά έκαναν τις κινήσεις τους και το πόσο συγχρονισμένοι ήταν. Το Σκλαβί μου άρεσε πολύ και σας προτείνω να δείτε την παράσταση . Θα περάσετε καταπληκτικά , μην την χάσετε. Αλεξάνδρα Καρ. Τάξη Ε1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η θεατρική παράσταση «ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΥΡΙΕ ΣΚΡΟΥΤΖ» , είναι η κλασσική ιστορία, ενός τσιγκούνη ανθρώπου που τον επισκέπτονται τρία φαντάσματα, το φάντασμα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, για να τον αλλάξουν και να τον κάνουν έναν καλύτερο άνθρωπο, που θα βλέπει την όμορφη πλευρά της ζωής. Η ιστορία αυτή μας χαρίζει το πνεύμα των Χριστουγέννων και μας φανερώνει πως πρέπει να νοιαζόμαστε για τους άλλους όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά και κάθε στιγμή τον υπόλοιπο χρόνο.

    Όλγα – Μαρία Στ. ΣΤ’2

    ΑπάντησηΔιαγραφή