Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

H τάξη μας επισκέφτηκε το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα στην οδό Προξένου Κορομηλά . Πρόκειται για ένα αξιόλογο μουσείο που παρουσιάζει την ιστορία του μακεδονικού αγώνα και τις προσπάθειες που έκαναν οι Έλληνες για την ελευθερία της Μακεδονίας.
Το μουσείο στεγάζεται στον χώρο του τότε ελληνικού προξενείου δίπλα στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Εκεί μπορεί να δει κανείς στολές και καθημερινά αντικείμενα της εποχής, φωτογραφίες και ένα βίντεο με θέμα τους Μακεδονομάχους. Όλα όσα είδαμε ήταν εντυπωσιακά και η ξενάγηση μας έκανε να νοιώσουμε τον θαυμασμό και την υπερηφάνεια που αρμόζει στους Έλληνες !!!!

Παπάζη Θεοδώρα
Προβοπούλου Ιωάννα

6 σχόλια:

  1. ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


    Το μουσείο που πήγα λέγεται Μουσείο Μακεδονικού-Αγώνα. Βρίσκεται πίσω από την Μητρόπολη. Είχα πάει με λεωφορείο την Παρασκευή 21-5-2010. Στο μουσείο είδα και έμαθα πολλά πράγματα όπως για παράδειγμα είδα τις στολές των Μακεδονομάχων και τα όπλα τους .
    Μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασαν πολλά πράγματα. Τέλος σκέφτηκα και είπα από μέσα μου: Υπήρχε τέτοια ζωή με πολέμους;


    ΠΑΥΛΟΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα!!!

    Το μουσείο Μακεδονικού Αγώνα βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί πήγα με το σχολείο εκπαιδευτική εκδρομή. Δεν έμαθα κάτι διαφορετικό από αυτά που μας λέει το βιβλίο της Ιστορίας όμως με εντυπωσίασε πάρα πολύ η ταινία που είδαμε και το γραφείο του Προξένου Λάμπρου Κορομηλά. Τα συναισθήματα μου εκείνη τη στιγμή ήτανε πολύ έντονα.

    Κατη Κατερινα
    Τζιωρα Κυριακη
    Χαριζανη Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

    Γεια σας ,είμαστε τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης του 8ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης. Όπως όλες οι έκτες έτσι και εμείς φέτος πήγαμε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα . Είναι ένας μοναδικός χώρος με λαμπρά εκθέματα από τους αγώνες των Μακεδονομάχων. Εκεί μας καλωσόρισε μία γυναίκα που μας μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που επικρατούσαν στην Μακεδονία . Με τον δάσκαλο μας είδαμε ένα βιντεάκι σχετικά με τις μάχες των σπουδαίων Μακεδονομάχων . Οι ήρωες αυτοί, έδρασαν με μοναδικό τρόπο και κατάφεραν να νικήσουν. Όλα αυτά μας προκάλεσαν συγκίνηση και ενθουσιασμό.

    ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΤΣΙΟΥΠΛΑΚΗ
    ΒΙΒΗ ΤΣΑΝΑΚΑ
    ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΜΠΑΡΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ



    Το μουσείο του μακεδονικού αγώνα είναι στη Θεσσαλονίκη. Πήγαμε τη Παρασκευή, στο μουσείο με πούλμαν για να πολεμικά είδη. Είδαμε διάφορες στολές (Ιεραρχών, πολεμιστών), όπλα και μικρά πιστόλια για να τα κρύβουν στα μανίκια τους. Με εντυπωσίασαν περισσότερο οι στολές και τα μικρά πιστόλια. Σκέφτηκα πως ήταν η ζωή τότε, ήταν δύσκολη και φτωχή. Αυτοί οι άνθρωποι πολέμησαν μέχρι θανάτου.

    Χριστίνα Μουρατίδου
    Μαρία Ιωαννίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.


    Στην επίσκεψη μας με την τάξη μου, στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα είδα τις φορεσιές των Μακεδονομάχων και τις προσπάθειες τους για την απελευθέρωση.
    Εκεί έμαθα τις δυσκολίες του πολέμου. Με εντυπωσίασε το ότι σε αυτόν το χώρο βρίσκονταν οι αγωνιστές τις Μακεδονίας. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα πόσο δύσκολο ήταν το έργο τους σε έναν τέτοιο μικρό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους Μακεδόνες, γιατί εκεί στεγαζόταν το ελληνικό προξενείο, εκείνη την περίοδο.

    Όλγα-Μαρία Στ. ΣΤ΄2

    ΑπάντησηΔιαγραφή