Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Η ρύπανση των θαλασσών

Η ρύπανση των θαλασσών είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Η ρύπανση των θαλασσών προκαλείται από ναυάγια πετρελαιοφόρων, συστήματα αποχέτευσης, από τα λύματα των εργοστασίων και από λιπάσματα που χρησιμοποιούν οι αγρότες. Μια από αυτές τις θάλασσες/λιμάνια είναι δυστυχώς είναι το λιμάνι της πόλης μας. Άμα το δούμε θα καταλάβουμε ότι είναι γεμάτη με πολλά σκουπίδια τα οποί τα πετάμε εμείς! Γι' αυτό έχουν δημιουργηθεί βιολογικές τουαλέτες οι οποίες έχουνε χημικά για να καταστρέφουν τα απόβλητα μας και έτσι δε χρειάζεται να πάνε τα απόβλητα μας σε συστήματα αποχέτευσης.
Επίσης πολλά θαλασσοπούλια πεθαίνουν επειδή το πετρέλαιο κολλάει στα φτερά τους και δεν μπορούν να πετάξουν με αποτέλεσμα να πέσουν στην θάλασσα και να πνιγούν.

Ταξιάρχης Κων. Ε1

2 σχόλια:

  1. Η ρύπανση των θαλασσών είναι ένα πολύ σημαντικό και σοβαρό θέμα. Ιδίως οι περιβαλλοντικές οργανώσεις πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να προστατεύουν τα θαλασσοπούλια που είναι θύματα του πετρελαίου, καθαρίζοντάς τα, καθώς και τις μολυσμένες θάλασσες. Έτσι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μολυσμένων θαλασσών και θα χαιρόμαστε έναν καθαρό Θερμαϊκό κόλπο.

    Μαγδαλένα-Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως αυτό είναι ενα πάρα πολυ σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα!!!
    Διονυσία Κούτ. ΣΤ'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή