Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Πριν από περίπου ένα μήνα, πήγαμε για τρεις μέρες, στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Την εκδρομή την είχε οργανώσει το σχολείο. Στην Αθήνα, πήγαν κάποια παιδιά της τάξης μου και κάποια άλλα απ’ τη Στ’1 του σχολείου μας, συνοδευμένα απ’ τους γονείς τους.
Ξεκινήσαμε την Παρασκευή, περίπου στις 6 το πρωί και αφού κάναμε τρεις στάσεις, φτάσαμε στην Αθήνα γύρω στις 4 το μεσημέρι. Πήγαμε στο ξενοδοχείο, όπου θα μέναμε, ταχτοποιήσαμε τα πράγματά μας και ξαπλώσαμε για μία ώρα. Στις 5, κατεβήκαμε στη ρεσεψιόν και περίπου ένα τέταρτο αργότερα ξεκινήσαμε με τα πόδια για να πάμε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ήταν όλα τα αντικείμενα του μουσείου όμορφα και ενδιαφέροντα, ενώ ο ξεναγός μας μίλαγε για αυτά πολύ καλά. Όταν τελείωσε η ξενάγηση καθίσαμε στο καφέ του μουσείου, όπου πήραμε κάτι να πιούμε και μετά πήγαμε στο θέατρο Περοκέ. Εκεί είδαμε την παράσταση «Mrs. Doubtfire», με τον Μάρκο Σεφερλή. Η υπόθεση ήταν η εξής: Οι γονείς μιας οικογένειας αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο και την κηδεμονία των παιδιών αναλαμβάνει η μητέρα. Όμως ο πατέρας θέλει να βλέπει τα παιδιά του. Η μητέρα τους είχε βάλει αγγελία, γιατί έψαχνε μια νταντά για να φροντίζει τα παιδιά ενώ θα λείπει και έτσι ο πατέρας τους μεταμφιέζεται σε μεσήλικη νταντά και προσλαμβάνεται. Μια μέρα, όμως, ανακαλύπτουν ότι ήταν ο πατέρας των παιδιών. Στο τέλος, η μητέρα των παιδιών πηγαίνει στον πατέρα τους, του ζητάει συγνώμη κι έτσι η οικογένεια ενώνεται. Αφού τελείωσε η παράσταση, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο στις 1.30 η ώρα και κοιμηθήκαμε.
Το Σάββατο, ξυπνήσαμε στις 7 το πρωί και μόλις ντυθήκαμε, κατεβήκαμε κάτω για να φάμε πρωινό. Στις 9, φτάσαμε στη Βουλή, όπου μας ξενάγησαν και στη συνέχεια πήγαμε σ’ ένα καφέ κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Έπειτα, ξαναγυρίσαμε στην πλατεία Συντάγματος, όπου δίναμε φαγητό στα περιστέρια και περιμέναμε μία ώρα το λεωφορείο. Ύστερα, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Εκεί είδαμε βαλσαμωμένα ζώα, φυτά, πετρώματα κι έναν ψεύτικο δεινόσαυρο σε φυσικό μέγεθος. Μετά πήγαμε με λεωφορείο στα Mall. Εκεί φάγαμε και ψωνίσαμε. Κατόπιν, κατά τις 5, φτάσαμε στο ξενοδοχείο και εγώ με τα παιδιά της τάξης μου μαζευτήκαμε σ’ ένα δωμάτιο και παίξαμε. Αργότερα, για μια ώρα έμεινα στο δωμάτιο που είχα εγώ και η μαμά μου και στη συνέχεια, μαζευτήκαμε και πάλι για να παίξουμε μέχρι αργά το βράδυ.

Την Κυριακή, ξυπνήσαμε στις 7, φάγαμε πρωινό και στις 8 με 8:30 πήγαμε στην Ακρόπολη, όπου είχαμε τον ίδιο ξεναγό που είχαμε και στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αργότερα, πήγαμε (εγώ, μια φίλη μου και οι μαμάδες μας) στο Μουσείο του Κεραμεικού και σ’ ένα καφέ στην Πλάκα. Τέλος, στις 1 με 1:30 επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, στις 2 ξεκινήσαμε το ταξίδι του γυρισμού και περίπου στις 9 φτάσαμε στη Θεσσαλονίκη.
Μου άρεσε πολύ το Μουσείο της Ακρόπολης, διότι είχε αρχαία ελληνικά αντικείμενα, τα οποία ήταν πολύ όμορφα. Το Μουσείο της Ακρόπολης αναδεικνύει, επίσης, το λαμπρό αρχαιοελληνικό πολιτισμό και βοηθά τους Έλληνες να καταλάβουν πόσο σπουδαίοι ήταν οι πρόγονοί τους, ενώ δείχνει στους ξένους τα έργα των Αρχαίων Ελλήνων. Ακόμα, μου άρεσε η Βουλή, διότι είναι ένα κτήριο πολύ όμορφο. Με εντυπωσίασε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ιδιαίτερα όμως μου άρεσαν τα βαλσαμωμένα ζώα, όπως τα ελάφια, τα καγκουρό, τα λιοντάρια, οι τίγρεις και η καμηλοπάρδαλη. Καταπληκτική ήταν και η Ακρόπολη. Είμαι πολύ περήφανη που ο Παρθενώνας και γενικότερα η Ακρόπολη είναι δημιουργίες Ελλήνων, για την ακρίβεια Αρχαίων Ελλήνων.
Η παράσταση με το Σεφερλή δε μου άρεσε ιδιαίτερα, αλλά είχε μερικά αστεία σημεία.
Όταν πηγαίναμε στην Αθήνα, στην τρίτη στάση, σταματήσαμε στα μεγαλύτερα Goody’ s στην Ελλάδα, για να φάμε κάτι για το μεσημέρι. Ήταν πραγματικά τεράστια! Μου έκαναν μεγάλη εντύπωση. Είχαν περίπου 3 ορόφους!!! Επίσης, και το Μουσείο της Ακρόπολης ήταν μεγάλο και είχε πάρα πολλά εκθέματα, ενώ το Μουσείο Γουλανδρή είχε τεράστια ποικιλία ζώων, φυτών και πετρωμάτων! Ακόμη, στην Ακρόπολη, η θέα ήταν καταπληκτική! Έβλεπες όλη την Αθήνα! Επίσης, το ξενοδοχείο ήταν υπέροχο! Είχε μέχρι και πισίνα, ενώ το πρωινό ήταν τεράστιο!
Μου άρεσε πολύ η εκδρομή στην Αθήνα και θα ήθελα να πάμε ξανά! Ήταν πράγματι μια αξέχαστη εμπειρία!!!
Όλγα – Μαρία Στ. ΣΤ’2