Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Γράμμα προς τα παιδιά ενός Ελληνικού σχολείου στη Γερμανία

Φίλοι μαθητές,


Σας στέλνω αυτό το γράμμα για να σας πω τι κάνει ο αγαπημένος σας δάσκαλος κ. Κώστας. Με λένε Πανδώρα και μου αρέσει να αλληλογραφώ με παιδιά από άλλες χώρες. Μου αρέσει επίσης, να παίζω παιχνίδια και να διαβάζω. Γενικά, είμαι φιλότιμη, δίκαια, γιατί δεν μπορώ τις αδικίες! Έχω ακούσει ότι σκοπεύουν να σας κλείσουν το σχολείο και αυτό με στενοχωρεί πολύ! Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να σεβαστούν το σχολείο σας και τις προσπάθειές σας να επιβιώσετε σε ένα ξένο περιβάλλον. μακριά από την πατρίδα. Α! Ξέχασα! Επίσης κανείς δεν έχει καταφέρει να με νικήσει στη λογομαχία, διότι χρησιμοποιώ τα καλύτερα επιχειρήματα!!!
Το σχολείο στο οποίο πηγαίνω, ονομάζεται 8ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Το τμήμα μου ονομάζεται Ε2.
Είναι απόρρητο αλλά το τμήμα μας είναι το ζωηρότερο όλου του σχολείου, ή μάλλον και των δύο, διότι ξέχασα να σας πω ότι το σχολείο μου στεγάζεται με το 18ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.
Το σχολείο μας έχει 3 ορόφους και ένα ισόγειο. Στο ισόγειο, είναι τα γραφεία των δασκάλων και μερικές φορές, λίγο πιο πέρα από το γυμναστήριο, γίνεται παζάρι, που το οργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και των δύο σχολείων. Στον 1ο όροφο, βρίσκονται τα 3 τμήματα της πρώτης δημοτικού, στον 2ο όροφο, τα τμήματα της δευτέρας δημοτικού,(μερικές φορές γίνεται και μάθημα Μουσικής σ' ένα από αυτά).Ο όροφος επίσης συνεχίζεται και στη συνέχεια του, συναντάς τάξεις όπως η Tρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη!
Α, και μία βιβλιοθήκη από την οποία μπορείς να δανειστείς βιβλία, λογοτεχνικά, παραμύθια, ιστορικά, επιστημονικά και πολεμικά. Εμένα προσωπικά, μου αρέσουν πιο πολύ τα λογοτεχνικά, γιατί έχουν πολύ ωραίες εκφράσεις και με βοηθούν στις εκθέσεις. Στον τελευταίο όροφο, είναι τα τμήματα της έκτης. Α! Για σταθείτε ένα λεπτό! Ξέχασα να σας πω ότι υπάρχει και ένα κυλικείο! Μμ! Πουλάνε τέλεια σνακ! Πίτσες, τυρόπιτες, μπουγάτσες, φυσικά νερό και χυμό, πεϊνιρλί και καλτσόνε!


Όπως ήδη ξέρετε, μένω στη Θεσσαλονίκη! Αχ! Η Θεσσαλονίκη είναι η πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας. Μόλις την αντικρίζει το ανθρώπινο μάτι, γαληνεύει η ψυχή και το σώμα. Όπου και να πας, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου! Γι' αυτό, έχουν βγει τόσα τραγούδια γι' αυτήν! Είναι ακόμα πιο όμορφη και από την Αθήνα! Το μόνο κακό, που έχει, είναι ότι το καλοκαίρι, κάνει πολλή ζέστη και ότι το χειμώνα κάνει πολύ κρύο και δεν χιονίζει! Βασικά, χιονίζει αλλά δεν το στρώνει, διότι υπάρχει υπερβολική υγρασία. Αν έρθετε να μας επισκεφτείτε, περάστε πρώτα από τα μουσεία της! Είναι υπέροχα! Λαογραφικό, Αρχαιολογικό, αχ, τ' άλλα δεν τα θυμάμαι! Καλά, δεν πειράζει. Επίσης, αν θέλετε να ξέρετε, υπάρχουν πιο πολλά λεωφορεία από αυτοκίνητα! Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη!


Τώρα ήρθε η ώρα να σας μιλήσω για την Ελλάδα! Είναι η πιο ζηλευτή χώρα απ' όλες! Έχει πολλά νησιά. Θέλετε ν' ακούσετε μερικές ονομασίες? Ωραία! Λοιπόν, είναι η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Κεφαλλονιά, η Ιθάκη, η Λευκάδα, η Ζάκυνθος, τα Κύθηρα, η Τήνος, η Μύκονος, η Δήλος, η Σύρος, η Νάξος, η Πάρος, η Σαντορίνη με το ξακουστό της ηφαίστειο και το μαγευτικό της ηλιοβασίλεμα, η Αλόννησος, η Σκόπελος, η Σκιάθος, η Σκύρος, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Ρόδος, η Χάλκη, Νίσυρος, η Κως, η Κάσος ( που την ξέχασα στο τεστ Γεωγραφίας) η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Τήλος, η Λέρος, η Πάτμος, η Σύμη, οι Λειψοί, η Μεγίστη και πολλές βραχονησίδες και άλλα νησιά που δεν θυμάμαι! Το καλοκαίρι ο τουρισμός της Ελλάδας αυξάνεται κατά 30% Ε πως? Τόσο όμορφη χώρα, είναι να μην την επισκεφτείς? Αχ! Πόσο τη λατρεύω! Με τα κρυστάλλινα νερά της, τα νησιά της και τους καλούς ανθρώπους της, που σε υποδέχονται πιο θερμά και από τους φίλους σου!
Τώρα, σχετικά με τον κύριο Κώστα. Δεν ξέρω πως ήτανε παλιά αλλά τώρα είναι πολύ καλός δάσκαλος, αν και μας βάζει πολλά τεστ και πολλές εκθέσεις! Ελπίζω, πάντως να έρθετε να τον δείτε και να γνωρίσετε, εμένα και την τάξη μου!

Με τις θερμότερες ευχές μου
Πανδώρα! Ε2