Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα;

Οτιδήποτε είναι καλά γραμμένο στην παράδοση, εκτός από γευστικό ή εθιμοτυπικό έχει πάντα και έναν καλά μελετημένο σκοπό. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τη μαγειρίτσα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.



 Μην ξεχνάτε άλλωστε πως παλιότερα ήταν πολύ περισσότερος ο κόσμος που νήστευε για όλες τις ημέρες της Σαρακοστής.
Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συστήνουν μια μαγειρίτσα , όπως είναι η μαγειρίτσα για γευστική «γέφυρα» ανάμεσα στην περίοδο της νηστείας και την επιστροφή στην κρεωφαγία.

 Ένας τρόπος να προετοιμάσετε σωστά το σώμα σου για τη μετάβαση, χωρίς παρατράγουδα! είναι να φάτε μαγειρίτσα πριν το τραπέζι του Πάσχα.
«Η μαγειρίτσα προετοιμάζει το έδαφος! Είναι το ενδιάμεσο διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία και τα φαγητά του Πάσχα… Καλό είναι να ξεκινήσεις λοιπόν με ένα πιάτο μαγειρίτσα και μια σαλάτα» επισημαίνουν ειδικοί διατροφολόγοι.


Αν πάλι δεν σας αρέσει και τόσο η μαγειρίτσα , τότε δοκιμάστε να ετοιμάσετε μια κρεατόπιτα ή μια νοστιμότατη κοτόσουπα που θα παίξει τον ίδιο ακριβώς ρόλο...
Πηγή:focus.gr