Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ναρκωτικά και νέοι



Τα ναρκωτικά είναι μία από τις βλαβερές συνήθειες (κάπνισμα ,αλκοόλ και ναρκωτικά) τα οποία όχι μόνο βλάπτουν τον οργανισμό μας, αλλά μπορούν και να μας σκοτώσουν . Και όλα αυτά ξέροντας ότι τα παίρνουμε εμείς οι ίδιοι ότι δηλαδή εμείς σκοτώνουμε την ίδια μας τη ζωή. Εμείς όμως ας συγκεντρωθούμε στα ναρκωτικά τα οποία είναι το θέμα που μας απασχολεί όλους μας.
Δυστυχώς κάποια παιδιά αρχίζουν να παίρνουν δόσεις από τα ναρκωτικά μόλις από 13 ετών . Κλέβουν ανθρώπους ,αυτοκίνητα, σπίτια για να έχουν λεφτά και να μπορέσουν να πάρουν όση περισσότερη δόση μπορούν .Οι πιο πολλοί που τα δοκιμάζουν λένε ‘’εντάξει , για μια φορά τι θα πάθω’’ και η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ‘’πολλά ‘’¨1.Γιατί μετά δεν θα μπορείς να σταματήσεις θέλεις και άλλο. 2. Γίνεσαι μέχρι και κλέφτης για να πάρεις τη δόση σου .3.Απομακρύνεσαι από όλους και από όλα επειδή σε δημιουργεί μια στεναχώρια , μετά από λίγες ώρες φρυκτό πονοκέφαλο και δεν θες να πας πουθενά ούτε να δεις κανένα.
Τα τελευταία περίπου 4 χρόνια έχουν γίνει οργανώσεις οι οποίες βοηθούν τους ναρκομανής να ξεπεράσουν αυτή την τρέλα (ας το πούμε). Τα αποτελέσματα κάποια είναι θετικά και κάποια αρνητικά . Οι γονείς τις περισσότερες φορές συνοδεύουν τα παιδιά τους για να ακούσουν συμβουλές από ειδικούς για να μπορέσουν και αυτή με τη θέση τους να τους βοηθήσουν . Επίσης στις οργανώσεις αυτές ανοίγουν και οι γονείς την καρδιά τους και λένε ‘’Πώς αφήσαμε το παιδί μας να πέσει στα ναρκωτικά ‘’ , ‘’ Πως μπορέσαμε να το αφήσουμε το παιδί μας έτσι ‘’.
Ελπίζω και ελπίζουμε όλοι με την πάροδο του χρόνου να σταματήσουν αυτοί οι νέοι και ενήλικες να παίρνουν ναρκωτικά .
Ναι στη ζωή όχι στον αργό θάνατο !!!!!!!

Ιωάννα Προβοπούλου