Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τόμας Έντισον


Ο Τόμας Έντισον (11 Φεβρουαρίου 1847-18 Οκτωβρίου 1931) ήταν ο περισσότερο παραγωγικός εφευρέτης της σύγχρονης εποχής. Αν και αυτοδίδακτος δραστηριοποιήθηκε σε όλους τους τομείς της τεχνικής. Από τις γνωστότερες εφευρέσεις του είναι το μικρόφωνο, ο φωνογράφος και ο ηλεκτρικός λαμπτήρας.
Γεννήθηκε στο Milan της πολιτείας Οχάιο από πατέρα που εμπορευόταν δημητριακά. Ήδη στα 12 χρόνια του έπρεπε να εργαστεί για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του. Στα 15 προσπάθησε να εκδώσει μια εφημερίδα και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται ως τηλεγραφητής στα τρένα. Από αυτή τη θέση απολύθηκε, γιατί συνελήφθη να στέλνει το αναμενόμενο σήμα ελέγχου στον επόμενο σταθμό, αντί χειροκίνητα και με οπτική επαφή με το διερχόμενο τρένο, αυτόματα με μια συσκευή δικής του επινοήσεως. Όταν πέθανε ο Έντισον σε ηλικία 84 ετών, είχε αποκτήσει περισσότερα από 1000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Μαγδαλένα Λ.-Όλγα Μαρία Στ.
Ανταπόκριση από το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
Σπέσιαλ αφιερωμένο σε όλους τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Χαιρετισμούς από το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής της συντακτικής ομάδος της Αστερόσκονης προς τους μαθητές του 8ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης.