Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ» ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υπάρχουν κάποιες συσκευές, οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Μερικές τέτοιες συσκευές είναι οι παρακάτω.

Ηλεκτρονικά βιβλία
Κάθε χρόνο οι άνθρωποι κόβουν πολλά δέντρα για να φτιάξουν βιβλία. Ευτυχώς, έχει βρεθεί μια λύση, η νέα ηλεκτρονική μορφή βιβλίων, τα e-books. Είναι πολύ οικολογική λύση για την ανάγνωση εφημερίδων, περιοδικών, βιβλίων, ακόμη και σχολικών. Άμα χρησιμοποιούμε τα e-books οι άνθρωποι θα κόβουν λιγότερα δέντρα το χρόνο, ενώ, η μεταφορά τους μπορεί να είναι πιο ελαφριά απ’ τη μεταφορά βιβλίων.

Ψηφιακό ρολόι λάσπης
Το ρολόι αυτό είναι οικολογικό, αφού λειτουργεί, όχι με μπαταρίες, αλλά με λάσπη! Η χρήση του είναι αρκετά απλή: συνδυάζει το υγρό χώμα με δύο διαφορετικά είδη μετάλλων, χαλκό και υδράργυρο, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ρεύματος ηλεκτρονίων, το οποίο είναι αρκετό για να κάνει το ψηφιακό ρολόι να λειτουργήσει. Έτσι δε θα χρειάζεται να παίρνουμε μπαταρίες για το ρολόγια μας!

Οικο-συρραπτικό
Σύμφωνα με έρευνες, αν σε όλα τα γραφεία και τις εταιρίες στην Αγγλία κατανάλωναν ένα συνδετήρα συρραπτικού λιγότερο κάθε μέρα, το κέρδος θα ήταν περίπου 72 τόνοι μετάλλου κάθε χρόνο! Το οικο-συρραπτικό συνδέει τα χαρτιά χωρίς καθόλου μέταλλο, κι έτσι δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Σακίδιο-συλλέκτης ηλιακής ενέργειας
Κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα κουτάκια αναψυκτικών, το βολταϊκό σχολικό σακίδιο συγκεντρώνει περίπου 4 βατ ηλιακής ενέργειας, αρκετή δηλαδή για να μην ξεμένουμε από μικρές ηλεκτρικές συσκευές, όπως κινητό. Επίσης, διαθέτει ειδικούς αντάπτορες για τις διάφορες συσκευές.

Όλγα - Μαρία Στ. ΣΤ'2

2 σχόλια:

  1. Εγώ προσπαθώ να προστατευώ το περιβάλον.Νομίζω ότι όλοι θα έπρεπε να προστεύουμε το περιβάλον. Μάριοσ Ζλα.ΣΤ'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aν όλοι χρησιμοποιούσαμε αυτά τα αντικείμενα θα είχε σωθεί το περιβάλλον.

    Πέννυ Σάμ. ΣΤ'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή