Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Συγχωνεύσεις σχολείων

Πολύ συχνά ακούμε στις ειδήσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων, οι οποίες έχουν να κάνουν με το κλείσιμο πολλών σχολείων και την ένωσή τους με άλλα. Το θέμα αυτό ανησυχεί πολλούς γονείς, μαθητές αλλά και τους ίδιους τους δασκάλους για το θέμα διδασκαλίας με τόσα παιδιά σε μία μόνο τάξη. Τα σχολεία τα οποία θα ενωθούν, θα αυξηθούν οι μαθητές και έτσι δεν θα γίνεται σωστή διδασκαλία των παιδιών με αποτέλεσμα την αγανάκτηση των γονέων και των μαθητών και τα παράπονα τους στους δασκάλους του σχολείου. Οι γονείς θέλοντας να αλλάξει το παιδί τους σχολείο δεν μπορεί διότι όλα τα σχολεία είναι γεμάτα από μαθητές και δεν δέχονται άλλους. Γι'αυτό ο καθένας από την μεριά του: γονείς, μαθητές αλλά και δάσκαλοι πρέπει να καταβάλει προσπάθεια για να περάσουν τα μέτρα όσο πιο ανώδυνα μπορούν για όλους μας.
________________________________________
Πέννυ Σάμ. ΣΤ'2

2 σχόλια:

  1. Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί μπορεί το καινούργιο σχολείο που θα πάνε τα παιδιά να είναι πολύ μακριά.Όμως θα ειναί και δύσκολο και για τους δασκάλους να κάνουν μάθημα με τόσους μαθήτες στην τάξη.Γιατί η τάξη θα έχει πολλά πιαδιά μέσα και αυτό θα δυσκολέψει το μάθημα και οι μαθητές θα είναι δύσκολο να παρακολουθούν το μάθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συγχώνευση σχολείων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αυτό τον καιρό. Σχολεία θα κλείσουν και θα ενωθούν με άλλα, οι τάξεις θα μεγαλώσουν, η διδασκαλία δε θα γίνεται καλά και οι γονείς, οι μαθητές, αλλά και οι δάσκαλοι δε θα είναι χαρούμενοι με τον τρόπο που γίνεται η διδασκαλία. Η συγχώνευση σχολείων είναι ένα πρόβλημα που προκαλείται λόγω της οικονομικής κρίσης, επειδή πιστεύουν ότι όσο πιο λίγα είναι τα σχολεία τόσο πιο λίγα θα είναι τα έξοδα. Ελπίζω να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με άλλες μεθόδους και να μην γίνει συγχώνευση σχολείων.

    Όλγα - Μαρία Στ. ΣΤ'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή