Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ.


Οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την αύξηση της μόλυνσης στην ατμόσφαιρα, ενώ δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την εμφάνιση ασθενειών, που εμφανίζονται μόνο σε θερμές περιοχές. Ασθένειες που μεταδίδονται με κουνούπια και άλλα έντομα, όπως ελονοσία, κίτρινος πυρετός και εγκεφαλίτιδα, θα εξαπλωθούν, εάν οι υψηλές θερμοκρασίες επιτρέψουν σε αυτούς τους οργανισμούς να εγκατασταθούν και σε άλλες περιοχές.
Το όζον στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας απορροφά την επικίνδυνη ακτινοβολία για τους ζωντανούς οργανισμούς, αλλά η αύξηση της συγκέντρωσής του στις κατώτερες περιοχές της ατμόσφαιρας είναι παθογόνος. Το όζον επιδρά αρνητικά στους ιστούς των πνευμόνων και δημιουργεί προβλήματα σε άτομα με άσθμα και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού προβλήματος. Ακόμα και σε υγιή άτομα η έκθεση σε υψηλές συγκεντρώσεις όζοντος προκαλεί πόνους στο στήθος, ναυτία και πνευμονική συμφόρηση.
ΜΑΡΙΝΑ - ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΦ.

3 σχόλια:

 1. Πολύ ενδιαφέρον θέμα!!!1Τώρα θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί!!!Και με τον πλανήτη και με τον εαυτό μας.
  Διονυσία Κούτ. ΣΤ2

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝΣΕΒΟΝΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΝΙΤΗ ΜΑΣ. ΜΑΡΙΟΣ ΖΛΑ.ΣΤ2

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ σημαντικό είναι αυτό το θέμα, διότι μας δείχνει πως η υγεία των ανθρώπων κινδυνεύει. Είναι ακόμα ένας λόγος για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, καθώς πολλές ασθένειες προκαλούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες υπάρχουν και σε περιοχές που παλιότερα δεν υπήρχαν, λόγω της μόλυνσης του πλανήτη μας. Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε κάτι για το περιβάλλον, καθώς δεν κινδυνεύει μόνο αυτό, αλλά και η ανθρώπινη υγεία!

  Όλγα - Μαρία Στ. ΣΤ'2

  ΑπάντησηΔιαγραφή