Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

ΟΝΟΜΑ:Αλί Μπουρχαν
ΗΛΙΚΙΑ:30
ΧΩΡΑ:Αλβανία
ΣΠΟΥΔΕΣ:Σχολή καλών τεχνών
ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ:Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη

Στην Αλβανία είναι πολύ δύσκολο να βρεις δουλεία και υπάρχει μεγάλη φτώχεια.
Είμαι μέλος μιας πολυτεκνης οικογενειας και ο μεγαλύτερος από τα αδερφια έτσι αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα γνωρίζοντας ότι τα πράγματα είναι καλύτερα.
Ήρθα με άλλους συμπατριώτες μου αλλά παράνομα. Στην αρχή πήγα Φλώρινα και εργάστηκα σε ένα χωριό κάνοντας αγροτικές δουλείες. Η στάβλοι και η παλιές αποθήκες ήταν το καταφύγιο μου τα βράδια σκεπτόμουν πως η σπουδές μου δεν έπρεπε να παν χαμένες. Έτσι αφού συγκέντρωσα τα χρήματα πήγα και έβγαλα τα απαραίτητα χαρτιά για να εμαι νόμιμος τώρα πλέον δουλεύω σε παιδικούς σταθμούς και παιδότοπους ζωγραφίζοντας κινούμενα σχεδία. Είναι μια δουλεία που μου αρέσει και που διώχνει το ταλέντο μου. Επίσης κατάφερα να πάρω και ένα αυτοκίνητο και να μένω σε ένα πολύ ωραίο διαμέρισμα.

Ο Αλί έκανε καλά που ήρθε στην χωρά μας αφού η χωρά του δεν μπορούσε να του προσφέρει αυτά που ήθελε. Έχει αφοσιωθεί σε αυτό που αγαπαει και ελπίζει σε ένα καλύτερο κόσμο.

Νίκος Μπάσμας

1 σχόλιο:

  1. Ο Αλί ήρθε στη χώρα μας για να βρει μια καλή δουλειά και να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Προσπάθησε, για αποκτήσει ένα σπίτι και να σταθεροποιηθεί και απ' ότι φαίνεται τα κατάφερε, δείχνοντάς μας, πως, για να πετύχεις τους σκοπούς σου πρέπει να προσπαθήσεις σκληρά.

    Όλγα-Μαρία Στ. ΣΤ'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή